Up 2 Date

Neef van medeoprichter Black Lives Matter overlijdt na arrestatie

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Neef van medeoprichter Black Lives Matter overlijdt na arrestatie

Keenan Anderson, de neef van de medeoprichter van de Black Lives Matter-beweging, is om het leven gekomen na een arrestatie in Los Angeles. De 31-jarige zwarte Amerikaan werd tot twee keer toe 30 seconden getaserd en overleed niet veel later aan een hartstilstand. Dat meldt The Washington Post.

Stroomstootwapen

Anderson, een docent Engels, werd aangehouden na een verkeersongeval. Volgens de lokale politiechef zou Anderson het ongeval hebben veroorzaakt en vervolgens geprobeerd te ontsnappen. Op bodycam beelden van een agent is te zien hoe Anderson om hulp vraagt terwijl agenten hem tegen de grond houden. Ook is er te horen hoe Anderson roept dat ze van hem "een George Floyd proberen te maken".

Vervolgens gebruikt de agent zijn stroomstootwapen tot twee keer toe 30 seconden lang tegen Anderson. Niet veel later werd Anderson geboeid per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij overleed na een hartstilstand. De officiële doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

Trigger warning: de beelden van de arrestatie kunnen heftig zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Neef van oprichter BLM

De dood van Anderson krijgt in de VS veel aandacht omdat hij de neef was van Patrisse Cullors, medeoprichtster van de internationale beweging Black Lives Matter. De beweging kwam wereldwijd op gang na de dood van George Floyd. Cullors noemt de recente gebeurtenissen tegenover The Washington Post "moeilijk te verteren".

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie