Up 2 Date

Kabinet verlengt coronamaatregelen tot en met 28 april

  1. Newschevron right
  2. Kabinet verlengt coronamaatregelen tot en met 28 april

Premier Mark Rutte heeft vandaag samen met minister Hugo de Jonge bekendgemaakt dat de coronamaatregelen die in eerste instantie tot 6 april golden, verlengd gaan worden tot en met dinsdag 28 april. Het kabinet doet dit op advies van deskundigen van het Outbreak Management Team van het RIVM.

Scholen gesloten t/m meivakantie

Alle locaties die al gesloten waren tot 6 april, zoals restaurants, kappers, sportscholen en schoonheidsspecialisten blijven gesloten tot en met 28 april. Scholen blijven gesloten tot en met de meivakantie. Daarna gaan we volgens Rutte nog niet terug naar de normale situatie. Om die reden adviseert de premier om nog geen plannen te maken na de meivakantie. Evenementen en het Eredivisie-voetbal blijven verboden tot minstens 1 juni.

Beschermen, testen en coronacentra

Minister Hugo de Jonge van (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zegt dat het kabinet de maatregelen verlengd om de kwetsbare mensen te beschermen. Er worden speciale coronacentra gestart in zorghotels. Ook komen er extra veiligheidsmaatregelen voor zorgpersoneel: "Alle mensen die werken in de zorg, moeten erop kunnen rekenen dat ze veilig kunnen werken. Veilig werken is ook dat we ze kunnen testen als er aanleiding voor is. Daarom starten we vanaf maandag met het testen van zorgmedewerkers buiten ziekenhuizen die klachten hebben." Daarvoor zijn meer tests nodig. Door hulp van verschillende bedrijven gaan we van 4.000 testen per dag, naar 17.500 testen per dag.

Verlenging

In de week voor 28 april wordt beslist of de coronamaatregelen weer verlengd gaan worden. "We realiseren ons dat we veel van mensen vragen, maar het is nodig", zei Rutte. "Het verloop van het aantal besmettingen en de capaciteit van de intensive care staat geen ander besluit toe. Ik hoop dat iedereen in Nederland dit begrijpt." Op de vraag waar we momenteel staan in de coronacrisis, zei de premier: "We zijn voorbij de start, maar nog niet voorbij het eind van het begin." Volgens premier Mark Rutte gaan we door een hele zware periode: "We gaan door een van de zwaarste periodes in onze geschiedenis buiten oorlogstijd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie