Up 2 Date

Agent slaat brutaal en schoppend meisje (17) met wapenstok

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Agent slaat brutaal en schoppend meisje (17) met wapenstok

Een arrestatie in Kaatsheuvel is niet bepaald soepeltjes verlopen voor een 17-jarig meisje. Het meisje in kwestie verzette zich volgens de agent zo hevig, dat ze er van een agent flink van langs kreeg met een wapenstok. Dit gebeurde al een maand geleden, maar beelden van de arrestatie gaan sinds woensdagavond rond op het internet.

geen gordel om

De politie heeft toegegeven geweld te hebben gebruikt tegen het 17-jarige meisje. Ze zat samen met een 47-jarige vrouw in een auto. Allebei hadden zij geen gordel om, waardoor de politie hen aan de kant zette. "De 17-jarige bijrijdster begon hierop direct te schelden", meldt de politie volgens het Brabants Dagblad.

een trap

De politie vond dat reden genoeg om haar aan te houden, iets waar de 17-jarige het duidelijk niet mee eens was. Volgens de agent probeerde de oudere bestuurster van de auto het meisje te laten ontsnappen, bemoeide zij zich met de aanhouding en beledigde de agent. Het meisje van 17 deelde uiteindelijk een trap uit naar de agent.

"De agent was daardoor genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken."

Aangehouden

Beiden dames zijn aangehouden voor onder andere belediging en belemmeren van een aanhouding. De twee doen geen aangifte tegen de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie