Up 2 Date

Ed Sheeran bij 'College Tour': "Ik heb meer bereikt dan ik ooit had verwacht"

  1. Newschevron right
  2. Ed Sheeran bij 'College Tour': "Ik heb meer bereikt dan ik ooit had verwacht"

"We kunnen niet om hem heen." Dat was volgens programma College Tour de reden om Ed Sheeran uit te nodigen voor een interview. Na een jaar van afwezigheid kwam Ed Sheeran keihard terug met een nieuw album dat records verbreekt. Zijn concerten zijn uitverkocht, zijn hit Shape Of You is overal te horen en hij is in veel interviews te zien. Gisteren kregen studenten de kans om Ed het hemd van het lijf te vragen in College Tour.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shape Of You

Shape Of You is misschien wel zijn grootste hit tot nu toe, maar zelf vindt hij het niet zijn beste nummer. Eigenlijk had Ed het nummer niet voor zichzelf geschreven. Volgens hem past het nummer beter bij andere artiesten. Toch heeft hij ervoor gekozen om het nummer zelf uit te brengen, omdat hij op die manier meer interesse voor de rest van zijn album kan wekken.

"Ik weet dat als mensen dit nummer op de radio horen, ze ook de andere nummers van mijn album gaan luisteren. Soms moet je nummers schrijven die je in staat stellen te doen wat je het liefste doet."

Pesten

In het interview vertelt Ed Sheeran dat zijn jeugd niet altijd makkelijk is geweest. Als tienjarig jongetje had hij niet alleen knalrood haar, maar ook een wijnvlek in zijn gezicht en een grote bril met dikke glazen. Daarnaast had hij ook problemen met stotteren. Toch is hij altijd zichzelf gebleven en heeft hij zich niks aangetrokken van pesters.

"Pesters zijn alleen maar bang voor dingen die anders zijn. Ik heb gemerkt dat de meeste succesvolle mensen altijd zichzelf waren. Pesters horen bij de grote massa en verdwijnen daar dan ook vervolgens in en leiden een saai leven."

dromen

Ed Sheeran is nog maar 26 jaar en heeft al velen prestigieuze prijzen gewonnen, records verbroken en hits gescoord. Terecht dus dat één van de studenten in het publiek aan hem vraagt: "Heb jij eigenlijk nog wel dromen?" Ed antwoordt daarop dat hij op muziekgebied geen dromen meer heeft: "Ik heb meer bereikt dan ik ooit had verwacht." Maar, hij heeft nog wel één ander levensdoel: een gezin stichten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Advies

Het programma College Tour wordt altijd afgesloten met een advies van de gasten aan studenten. Ed had een mooie, inspirerende boodschap:

"Je kunt letterlijk alles bereiken in het leven wat je wilt, als je er hard genoeg voor werkt. Niemand vond het goed dat ik met school stopte. Het heeft ook lang geduurd en ik heb momenten gehad waarin ik dacht dat het nooit zou lukken, maar als je er echt voor gaat lukt het."

En hij geeft ook nog een kleine tip hoe je succes bereikt: "Je moet geen plan B hebben. Je moet denken: dit wordt het of het wordt helemaal niks".

Je kunt het programma hier terugkijken.

Ster advertentie
Ster advertentie