Up 2 Date

Reis geboekt bij Thomas Cook of Neckermann? Het gaat niet door

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Reis geboekt bij Thomas Cook of Neckermann? Het gaat niet door

Reisorganisatie Thomas Cook - en daarmee ook dochterbedrijf Neckermann Reizen - is failliet. Shitzooi dus als je een reis via hen hebt geboekt. Vandaag is via hun website en Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) bekendgemaakt dat alle geplande boekingen definitief niet doorgaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

terugbetaling

Duizenden mensen moeten worden terugbetaald door de Britse touroperator. Geen paniek als je via hen hebt geboekt en denkt dat je al je geld kwijt bent. SGR heeft een speciale pagina op hun website aan deze situatie gewijd.

"De website van SGR (www.sgr.nl) wordt continu van actuele informatie voorzien. Telefonisch kunnen wij u helaas niet helpen. Blijf vooral rustig. U zult hulp en bijstand ontvangen en uw boeking is gedekt door SGR. Eventuele extra kosten van uw verblijf en uw terugvlucht worden terugbetaald, conform de garantieregeling van SGR (www.sgr.nl/garantieregeling)."

wat moet je doen?

Om te weten in hoeverre je in aanmerking komt voor de garantieregeling van SGR moet je kijken naar welke situatie voor jou van toepassing is. Ze geven niet alleen meer duidelijkheid over een eventuele terugvlucht als je al op vakantie bent, maar ook over eventuele problemen met de accommodatie en welke eerste stappen je moet nemen als je nog op vakantie zou gaan en geld terug moet krijgen.

"Uw reis gaat niet door. U ontvangt binnenkort instructies voor het afwikkelen van uw claim. U kunt ook naar een bij SGR aangesloten reisbureau gaan en daar een andere reis uitzoeken onder verrekening van uw aanspraak op SGR. Uw reisbureau zal u verder helpen."

Lees hier meer.

Ster advertentie
Ster advertentie