Up 2 Date

Nasrdin Dchar krijgt kritiek op zijn kerstboom vanuit moslimgemeenschap en reageert

foto: Instagram: Nasrdin Dchar
  1. Newschevron right
  2. Nasrdin Dchar krijgt kritiek op zijn kerstboom vanuit moslimgemeenschap en reageert

Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Onder andere zo geeft Nasrdin Dchar in een mooie positieve Instagrampost aan dat hij een kerstboom heeft opgetuigd met zijn gezin. In zijn Marokkaanse djellaba. En ja, hij is nog steeds moslim. Maar dat heeft een deel van de moslimgemeenschap hem niet in dank afgenomen. De acteur kreeg een lading kritiek over zich heen en heeft hier weer op gereageerd met een andere mooie post.

de gezelligheid

De reacties onder de waardevolle kerstfoto van Nasrdin zijn inmiddels niet meer te zien. Maar het kwam erop neer dat veel van zijn islamitische volgers het een schande vond dat hij ├╝berhaupt een kerstboom in huis had gehaald. Kerst vieren als moslim is vanuit religieus oogpunt namelijk niet toegestaan. Maar voor Nasrdin gaat het helemaal niet om de viering. Dat staat er helemaal los van. Het is de gezelligheid en de warmte waar hij het voor doet. En dat kan in zijn optiek dus prima samen.

geschrokken van ophef

In een nieuw Instagrambericht - dit keer zonder mooie foto, maar wel hele waardevolle woorden - laat de 40-jarige Marokkaanse Nederlander weten geschrokken te zijn van de negatieve reacties.

"Tot op dit moment snap ik de ophef niet. Blijkbaar heb ik in de ogen van veel mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen. En niet alleen mij, maar ook mijn ouders. Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en om mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes. Voor al die mensen die op deze manier gereageerd hebben en zichzelf 'moslim' noemen: Allah hoort en ziet alles. Voor alle mensen die mij op een respectvolle manier bekritiseerd hebben of advies hebben gegeven: dank je wel!"

DE KERSTBOOM BLIJFT

Gelukkig weerhouden de vervelende comments hem er niet van om deze positieve instelling te houden. "Ik heb al van kleins af aan ook een liefde voor de kerstperiode. De liedjes, de films, het kerststukje, de kaarsen, de kerstboom, de gezelligheid, het samenzijn met familie en vrienden, buiten de kou, binnen de warmte." De kerstboom, die blijft voorlopig dus nog even staan.

Ster advertentie
Ster advertentie