Up 2 Date

Famke Louise bij RTL Late Night: "Als het zo slecht was, zouden Boef en Frenna het niet remixen"

  1. Newschevron right
  2. Famke Louise bij RTL Late Night: "Als het zo slecht was, zouden Boef en Frenna het niet remixen"

Famke Louise staat al dagen in de trendinglijst van YouTube met Op Me Monnie. De videoclip is in korte tijd bijna vijf miljoen keer gekeken en er zijn ontelbaar veel reacties op gekomen. Positief, maar ook veel negatief. Famke reageerde eergisteren bij FunX al op alle haat en kritiek en schoof gisteren ook bij RTL Late Night aan om te vertellen hoe ze met al deze reacties omgaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dosis haat

Het is niet de eerste keer dat Famke Louise te dealen krijgt met haatreacties. De 18-jarige vlogster kreeg eerder ook al met een flinke dosis haat te maken over haar relatie met YouTuber Snapking, die negatief in het nieuws kwam. Ze maakte toen een openhartige vlog over wat al die haatcomments met haar doen.

Positiviteit

Dit keer wil ze zich niet meer op de haatreacties focussen. In RTL Late Night vertelt ze dat ze vooral de positieve reacties leest: "Die geven mij de energie om door te gaan." Volgens haar zijn er genoeg mensen die het wél leuk vinden.

"Als het echt zo slecht was, dan zouden Boef en Frenna er geen remix van maken."

Beter nadenken

Dat betekent niet dat de negativiteit haar helemaal koud laat. Volgens Famke moeten mensen meer rekening houden met wat haatreacties met iemand kunnen doen.

"Tegenwoordig kun je alles zeggen op social media. Maar als je voor iemands neus staat, durven ze niks in je gezicht te zeggen. Misschien moeten mensen daar even over na gaan denken."

Welk ding?

Humberto Tan heeft nog één belangrijke vraag voor Famke: over welk 'ding' zingt ze nu eigenlijk?: "Monnie en sannie zijn Surinaamse woorden. Dus als ik hoor 'mijn sannie is verraderlijk' dan denk ik maar één ding..." Famke laat nog even in het midden waar het dan precies over gaat, maar taalkundige Vivien, die toevallig ook aan tafel zat, schiet haar te hulp.

"Sannie betekent 'ding' en dat is lekker vaag. Het is een heel handig woord, omdat het zo vaag is. En het is handig om over seks en drugs te praten in vage termen, zodat niemand weet waar je het precies over hebt."

Bekijk het hele interview met Famke Louise vanaf 45:00 min.

Ster advertentie
Ster advertentie