Up 2 Date

Obama verrast als kerstman patiënten van kinderziekenhuis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Obama verrast als kerstman patiënten van kinderziekenhuis

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De jonge patiënten van een kinderziekenhuis in Washington kregen gisteren een leuke verrassing. Er kwam een kerstman langs met een zak vol cadeautjes en die kerstman was niemand minder dan oud-president Barack Obama. Hij bezocht het ziekenhuis om de kinderen en hun ouders een opsteker te geven tijdens de kerstperiode, een tijd waarin niemand in het ziekenhuis wil liggen.

MOEILIJKE TIJD

Kerstman Obama ging met een vrolijke "ho ho ho" langs verschillende afdelingen om cadeaus uit te delen en te kletsen met de kinderen en hun families. Ook bedankte hij het personeel van het ziekenhuis: "Dit kan een moeilijke tijd zijn. Als vader van twee dochters kan ik me goed voorstellen hoe belangrijk het is om personeel om je heen te hebben dat voor je zorgt en er voor je is om te luisteren en je hand vast te houden."


Foto: AFP

Foto: AFP

Zorg

Vorig jaar zorgde Obama ook voor Christmas spirit, toen verraste hij kinderen bij een naschoolse opvang. Zorg is altijd al een belangrijk aandachtspunt geweest voor de voormalig president. Tijdens zijn regeerperiode zorgde hij voor een nieuwe zorgwet, de Obamacare, met als doel zoveel mogelijk Amerikanen een zorgverzekering te laten afsluiten.


Foto: AFP
Ster advertentie
Ster advertentie