Up 2 Date

Twee mensen gearresteerd in azc na overgieten lesbische vrouw met kokend water

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Twee mensen gearresteerd in azc na overgieten lesbische vrouw met kokend water

Een 26-jarige man en een 21-jarige vrouw afkomstig uit Nigeria zijn opgepakt in het asielzoekerscentrum in Gilze. Dit vanwege de zware mishandeling van twee lesbische vrouwen in het azc, ook zij afkomstig uit Nigeria. Een van de vrouwen werd daarbij overgoten met kokend water.

Tweedegraads brandwonden

Het incident vond al eerder plaats op 2 augustus. De lesbische vrouw van Nigeriaanse afkomst bracht een bezoekje aan haar vriendin en dochtertje in het azc toen alles uit de hand liep. Zo werd de vrouw met kokend overgoten, waardoor zij tweedegraads brandwonden opliep en naar het ziekenhuis moest. Ook haar vriendin werd geslagen.

'Twee domme lesbiennes'

"Het komt helaas vaak voor dat LHBTI-asielzoekers slachtoffer worden van geweld in de azc’s. Maar zo’n ernstige verminking hebben we nog nooit meegemaakt", laat Sandro Kortekaas van de stichting LGBT Asylum Support weten. De daders zouden tijdens hun daad meerdere keren 'twee domme lesbiennes' hebben geroepen. Volgens de man is homoseksualiteit taboe in Nigeria en dreigde hij daarom ook de benen en armen te breken van het lesbische koppel vanwege hun geaardheid.

Onderzoek

In eerste instantie werden de daders apart gezet, maar na de aangifte van beide slachtoffers zijn zij met toestemming van de officier van justitie opgepakt. De recherche is een onderzoek gestart.

Ster advertentie
Ster advertentie