Up 2 Date

Verpleegkundige probeerde tweeling kalmeringsmiddel toe te dienen voor een rustige nacht

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Verpleegkundige probeerde tweeling kalmeringsmiddel toe te dienen voor een rustige nacht

Een verpleegkundige mag niet meer in de zorg werken, omdat ze tot twee keer toe een sterk kalmeringsmiddel wilde toedienen aan een tweeling. Dit wilde ze doen, zodat ze zelf een rustige nacht kon hebben. De verpleegkundige ontkent echter dat ze het kalmeringsmiddel fenobarbital heeft toegediend.

Oververmoeid

Volgens het tuchtcollege in Zwolle was de verpleegkundige naar verluidt oververmoeid. In een poging om een rustige nacht te krijgen, heeft ze zonder medische noodzaak een spuit gevuld met het kalmeringsmiddel dat bedoeld was voor een tweeling met intensieve zorg. Uiteindelijk heeft ze het middel niet toegediend, omdat ze zich op het laatste moment bedacht.

Geschaad vertrouwen

Het tuchtcollege geeft aan geschokt te zijn. "Door haar handelen is de zorg voor en de veiligheid van de kinderen in het geding gekomen. Daarnaast heeft zij het vertrouwen van de ouders in de zorg geschokt," meldt het tuchtcollege. De inschrijving in het zorgregister (BIG) wordt niet opnieuw verlengd. Haar vermoeidheid zou hebben geleid tot onvoldoende zorg en risicovol gedrag. Of de verpleegkundige wordt vervolgd is nog onduidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie