Up 2 Date

Lichaam na 40 jaar gevonden door extreme droogte in Amerikaanse staat Nevada

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lichaam na 40 jaar gevonden door extreme droogte in Amerikaanse staat Nevada

In het Amerikaanse Lake Mead in de staat Nevada hebben toeristen afgelopen weekend in een ton een lijk van bijna veertig jaar oud gevonden. De politie van Las Vegas meldt aan de New York Times dat het lichaam ontdekt kon worden vanwege extreme droogte in Nevada.

'Zeer moeilijke zaak'

"Het is heel vreemd, want als het waterpeil niet verder was gedaald, we het lichaam nooit zouden hebben ontdekt", zei politieagent Ray Spencer tegen de krant. Op basis van voorwerpen die in de ton zijn gevonden, moet het vat al sinds de jaren tachtig in het meer hebben gedreven. De politie heeft onderzoek gedaan naar de identiteit van het slachtoffer, maar wil verder niets kwijt over de zaak. Wel zegt Spencer dat de dood van het slachtoffer "het resultaat is van moord" en dat het een zeer moeilijke zaak wordt om op te lossen.

'Mogelijk vermoord door maffia'

De politie sluit niet uit dat er meer lichamen worden gevonden naarmate het waterpeil verder daalt. Mogelijk werd Lake Mead in de jaren 80 door maffiosi gebruikt als dumpplek.

Klimaatverandering

Lake Mead is een kunstmatig gemaakt waterreservoir en biedt drinkwater aan zo'n 25 miljoen Amerikanen. Echter is het waterpeil door de extreme droogte in het westen van de Verenigde Staten de afgelopen jaren zeer snel gedaald. Volgens wetenschappers heeft de droogte vooral te maken met klimaatverandering, wat door toedoen van de mens alleen maar erger is geworden.

Ster advertentie
Ster advertentie