Up 2 Date

Opnieuw schietpartij in Californië: zeven doden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw schietpartij in Californië: zeven doden

In de Amerikaanse staat Californië heeft een schietpartij zeven levens geëist. De politie heeft een 67-jarige man aangehouden. Het gaat om de tweede massale schietpartij in de Verenigde Staten in drie dagen tijd.

7 doden

Het schietincident vond plaats op twee locaties in de stad Half Moon Bay, zo'n 50 kilometer ten zuiden van San Francisco. Op de eerste plek zijn vier mensen vermoord. Op de tweede plek werden nog eens vier lichamen gevonden. Behalve de zeven doden, raakte één persoon zwaargewond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd.

Verdachte aangehouden

De verdachte werd op de parkeerplaats van de politie aangehouden. Hij had een semiautomatisch wapen bij zich in zijn auto. De man zou een werknemer zijn van een plaatselijke paddenstoelenkwekerij. Onder de slachtoffers zijn mogelijk twee werknemers. Het motief van de schutter is nog niet duidelijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tweede schietpartij in drie dagen

Afgelopen zondag eiste een schietpartij in een voorstad van Los Angeles negen levens. De massaschietpartij vond plaats na de viering van een groot Aziatisch nieuwjaarsfeest, waar duizenden bezoekers op af kwamen. De 72-jarige schutter schoot zichzelf dood toen hij in zijn busje omsingeld was door de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie