Up 2 Date

Belgische agent schopt en slaat man zonder mondkapje

foto: YouTube: A Punk Daydream
  1. Newschevron right
  2. Belgische agent schopt en slaat man zonder mondkapje

In België is ophef ontstaan na een hardhandige arrestatie van een man in een skatepark in de plaats Roeselare. Stadswachten die rondliepen om te checken of de coronamaatregelen werden nageleefd, vroegen een man om een mondmasker te dragen. Hij weigerde dat, dus schakelden ze de politie in. Vanaf 25 juli is iedereen in België in het openbaar verplicht om een mondmasker te dragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Identiteitsbewijs

De politieagent die ter plekke kwam, raakte in een discussie met de man zonder mondkapje. In de video is te horen dat de agent meerdere keren naar een identiteitsbewijs vraagt, terwijl de mondkapjesweigeraar hem uitscheld. De agent pakt hem vervolgens bij de hals en duwt hem naar achteren. Als de man de agent meerdere keren een nazi noemt, is de ambtenaar in functie het zat. De politieagent spuit de man met pepperspray in het gezicht, geeft hem een vuistslag en schopt hem meerdere keren. Vervolgens wordt de man in een armklem gehouden. Omstanders hebben alles gefilmd en op social media gezet.

Reactie burgemeester

De burgemeester van Roeselare, Kris Declercq, zegt dit voorval nauw te gaan volgen. "Ik heb na het zien van de beelden onmiddellijk contact opgenomen met de korpschef om een objectief onderzoek in te stellen. Ik wil iedereen oproepen om in deze moeilijke tijden respect te hebben voor iedereen. Geweld én het niet respecteren van de regels zijn hoe dan ook nooit goed te keuren. Het bestrijden van corona zal enkel maar samen lukken."

Intern onderzoek

De politie van West-Vlaanderen, afdeling Kortkrijk, laat weten dat er ter plekke een proces-verbaal is opgemaakt. Ook gaan ze een opsporingsonderzoek starten naar de feiten en er komt een intern tuchtonderzoek naar het gedrag van de agent. Het hardhandige optreden zorgt voor veel ophef in België.

Ster advertentie
Ster advertentie