Naar homepage
Up 2 Date

FunX-dj Eva Cleven duikt in de wereld van de islamitische heavy metal in Indonesië

  1. Newschevron right
  2. FunX-dj Eva Cleven duikt in de wereld van de islamitische heavy metal in Indonesië

Wie aan heavy metal denkt, denkt al gauw aan Westerse mannen met lange haren en een baard. In Indonesië is dat echter helemaal niet het geval. FunX-dj Eva Cleven reisde voor het programma De Westerlingen naar Jakarta en zocht daar de islamitische metalband Purgatory op.

Haat

De lyrics van Purgatory gaan vaak over Allah en de wens om mensen weer bij elkaar te brengen. De bandleden zetten zich via de muziek af tegen terrorisme en haat.

''Het belangrijkste is wat ze zeggen: het gaat erom dat we allemaal moslims zijn, volgens de leer van de profeet Mohammed. Simpel. Ze beschermen tegen alles wat radicaal is.''

Identiteit

Daarnaast is een ander belangrijk thema de invloed van het Westen op hun eigen land. Sommige inwoners van Indonesië zijn bang om hun eigen identiteit kwijt te raken door de grote hoeveelheid van producten uit het Westen.

''De westerse producten veranderen onze lifestyle, zonder dat we het zelf doorhebben.''

rechte pad

Heavy metal is voor de muzikanten een manier om hun ontevredenheid te uiten en op het rechte pad te blijven. Het klinkt misschien agressief, maar de vreedzame boodschap staat altijd centraal. Of zoals Eva het mooi samenvatte: ''Een metal buitenkantje met een islamitisch hartje.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk de uitzending hier terug.

Ster advertentie
Ster advertentie