Up 2 Date

Facebook haalt drie beruchte, rechtse pagina's offline

  1. Newschevron right
  2. Facebook haalt drie beruchte, rechtse pagina's offline

Facebook gooide de afgelopen twee maanden drie nationalistische pagina's offline. De populaire pagina's 'Liefde voor Holland', 'Steun voor PVV' en 'Ik doe GEEN aangifte tegen Wilders' hadden samen bijna tweehonderdduizend likes, meldt nrc.nl. Hoewel de pagina's nu weer online staan, zijn eerdere nieuwe pogingen van de organisaties ook door het sociale medium afgekapt.

Andersdenkenden

Volgens het dagblad denken de beheerders van de pagina's dat zij offline zijn gehaald door "gecoördineerde aanvallen" van "andersdenkenden". Daarmee verwijzen zij naar oproepen van links, vrije sites om rechtse gedachtes te rapporteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strafbaar

Facebook ontkent echter dat beslissingen om pagina's te verwijderen afhangen van politiek of aantal rapportages. Toch zijn de verenigingen er niet van overtuigd dat zij iets verkeerd doen. Zij beweren zelfs dat hun linkse tegenstanders wel strafbaar bezig zijn.

Wij hebben nog nooit maar dan ook nooit iets van politie of justitie vernomen en dat gaat ook niet gebeuren omdat wij NIET strafbaar zijn in tegenstelling tot diverse “extreem” linkse pagina’s. Zij doen namelijk wel aan SMAAD,LASTER,SMAADSCHRIFT,OPRUIING en oproepen tot HAAT.

In een uitgebreid interview met NRC vertellen de beheerders van de controversiële pagina's over hoe ver zij willen gaan om hun afkeer tegen moslims en vluchtelingen te uiten.

Ster advertentie
Ster advertentie