Up 2 Date

Onderwijsbond: staking van leerkrachten gaat woensdag toch door

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Onderwijsbond: staking van leerkrachten gaat woensdag toch door

De staking van leerkrachten gaat woensdag toch plaatsvinden. De Algemene Onderwijsbond (AOb) verwerpt de deal van 460 miljoen euro die hun eigen voorzitter vrijdag met het ministerie van Onderwijs en schoolbesturen sloot. Ze roepen docenten op om woensdag toch te komen staken in Den Haag.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voorzitter legt functie neer

De voorzitter van de Algemene Onderwijsbond, Liesbeth Verheggen, heeft haar functie inmiddels neergelegd. Ze deed dat na een crisisberaad van de grootste onderwijsbond. Ze had het voorstel van het ministerie voor extra geld, zo'n 460 miljoen euro, eerst aan het hoofdbestuur en de leden moeten voorleggen voordat ze tekende.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Structureel meer geld

De deal die Verheggen heeft getekend is een half miljard waard, maar het grootste deel van dat geld is een eenmalige vergoeding. Dat is tegen het zere been van basisschoolleraren die structureel meer geld willen. Ook was er veel frustratie, omdat de geplande staking zonder enige vorm van overleg werd geannuleerd.

Woensdag staakdag

De Algemene Onderwijsbond gaat proberen om de staking van woensdag toch weer op de rit te krijgen en hoopt dat leraren woensdag toch komen staken. "We hebben enorme waardering voor alle collega’s die heel hard werken om de staking tot een groot succes te maken, en we bieden onze excuses aan voor de ontstane verwarring. Wat nodig is, is een structurele investering in onderwijs. We gaan met onze leden in gesprek, te beginnen op de algemene vergadering van morgen – maandag."

Ster advertentie
Ster advertentie