Up 2 Date

McDonalds maakt excuses na weigeren zwarte mensen in China

foto: ANP XTRA/Twitter: @TheChinaInside2
  1. Newschevron right
  2. McDonalds maakt excuses na weigeren zwarte mensen in China

McDonalds is diep door het stof gegaan. Het fastfoodrestaurant heeft in China haar excuses aangeboden nadat een filiaal van de fastfoodketen in de stad Guangzhou zwarte mensen de toegang had geweigerd.

'Zwarte mensen niet welkom'

Op social media gaat een video rond waarop te zien is hoe er een formulier hangt in een McDonalds-restaurant met daarop een tekst waarin wordt vermeldt dat "zwarte mensen vanaf nu niet meer in het restaurant mogen komen". De fastfoodketen heeft naar aanleiding van die tekst de winkel tijdelijk gesloten, zo meldt de BBC dinsdag. Hoe de video naar buiten kwam, is niet bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Excuses

McDonalds China heeft haar excuses aangeboden. "Meteen na het zien van deze ongeautoriseerde mededeling naar gasten in het restaurant, hebben wij besloten om het restaurant te sluiten." Het bedrijf laat weten meer aandacht te besteden in de toekomst aan het voorkomen van dit soort situaties.

Ambassadeurs luidden noodklok

Het incident is China staat niet op zichzelf en volgt een reeks aan discriminerende incidenten. Zo zouden meerdere Afrikaanse inwoners van de Chinese stad Guangzhou de afgelopen dagen met huisuitzettingen te maken hebben gehad. Ook zouden ze verplicht meerdere coronatests hebben moeten ondergaan, zonder aanleiding, en in het openbaar gediscrimineerd worden, aldus lokale media.

Ster advertentie
Ster advertentie