Up 2 Date

Overlevende Parkland-bloedbad pleegt zelfmoord uit schuldgevoel

foto: www.gofundme.com
  1. Newschevron right
  2. Overlevende Parkland-bloedbad pleegt zelfmoord uit schuldgevoel

De Amerikaanse studente Sydney Aiello overleefde vorig jaar het bloedbad op de middelbare school in Parkland, waarbij een 19-jarige jongen zeventien mensen doodschoot. Sydney verloor daarbij haar twee beste vrienden. Sindsdien voelde ze zich schuldig dat zij de schietpartij wél had overleefd. Zo schuldig zelfs, dat ze nu zelf een einde aan haar leven heeft gemaakt.

Overlevingsschuld

De moeder van Sydney, Cara Aiello, vertelde aan CBS Miami dat het meisje leed aan een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Cara laat weten dat Sydney last had van 'overlevingsschuld' en niet meer naar school durfde. Ze was vaak verdrietig, maar vroeg verder geen hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tragische dood

Die hulp is wel nodig, vertelt de moeder van Meadow Pollack. Meadow was één van de beste vriendinnen van Sydney en overleed vorig jaar bij de schietpartij. ''De dood van Sydney Aiello is tragisch, schokkend en breekt ons hart.'' Ze hoopt dan ook dat er serieuze stappen worden genomen in het helpen van jongeren met traumatische ervaringen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.
Ster advertentie
Ster advertentie