Naar homepage
Up 2 Date

Gepeste Quaden (9) doneert opgehaald geld aan goed doel

foto: Facebook: Yarraka Bayles
  1. Newschevron right
  2. Gepeste Quaden (9) doneert opgehaald geld aan goed doel

De negenjarige Quaden Bayles ging onlangs viral met een filmpje dat zijn moeder op het internet zette. Het jongetje heeft een groeistoornis en had voor de zoveelste keer last van pesterijen op school, waardoor hij erg van slag was en zelfs zei een einde aan zijn leven te willen maken. Quaden kreeg massale steun en er werd een crowdfundingsactie gestart om de jongen en zijn gezin naar Disneyland te sturen. De familie van de jongen heeft nu laten weten dat de reis niet doorgaat, omdat ze het geld aan een goed doel willen doneren.

crowdfundingsactie

De Amerikaanse stand-up comedian en acteur Brad Williams, die zelf ook geboren is met dwergroei, begon de crowdfundingsactie. De teller stond inmiddels op 433.000 euro, bijna een half miljoen euro. Het plan was om hiervan naar Disneyland te gaan en het geld dat over zou blijven, aan een goed doel te doneren. Maar nu heeft de familie tegen verschillende media aangegeven dat ze het geld liever volledig aan het goede doel schenken.

'Het échte probleem'

De familielieden van Quaden hebben hun pijlen gericht op goede doelen die zich inzetten tegen pesten en zelfmoord. De tante van Quaden, Mundanara Bayles, zegt hierover tegen NITV : "Quaden had het fantastisch gevonden om naar Disneyland te gaan. Hij had het überhaupt fantastisch gevonden om naar een plek te gaan die hem niet doet denken aan wat hij dagelijks moet doorstaan. Maar Quadens moeder, Yarakka, vindt het belangrijker om naar het échte probleem te kijken. Zij is er van overtuigd dat 'lotgenoten' er meer aan hebben als ze het aan organisaties doneren die het echt nodig hebben."

113

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand anders? Check 113.nl of bel het telefoonnummer van 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem en gratis gebruik van maken.

Ster advertentie
Ster advertentie