Up 2 Date

Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

foto: youtube/TheCharlotteObserver
  1. Newschevron right
  2. Michael Jordan opent gezondheidsklinieken voor onverzekerden

Basketballegende Michael Jordan heeft gezondheidsklinieken geopend in zijn thuisstad Charlotte. Hij betaalde zeven miljoen dollar om deze klinieken uit de grond te stampen, zodat mensen die onverzekerd zijn of wiens zorgverzekering niet genoeg dekt, toch geholpen kunnen worden. Dat vertelde Jordan afgelopen donderdag tijdens een toespraak bij een van de klinieken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teruggeven aan de gemeenschap

De basketballegende - die tegenwoordig de eigenaar is van basketbalteam Charlotte Hornets - zegt dat deze investering het mogelijk maakt voor mensen uit de omgeving van Charlotte, om goede zorg te krijgen. Hij zegt dat hij iets teruggeeft aan de gemeenschap die hem altijd heeft gesteund. "Dit komt recht uit het hart. Ik sta hier als een trotse ouder, zoon en onderdeel van deze gemeenschap." aldus Jordan. "Het geld is voor mij geen issue, het gaat erom dat we voor verandering kunnen zorgen in een gemeenschap. Een verandering die zich in de toekomst vanzelf zal terugbetalen aan de stad Charlotte."

Primaire zorg

Op de website van de gezondheidsklinieken is te lezen dat het geld voornamelijk naar primaire zorg gaat, voor zowel onverzekerden als mensen die niet goed genoeg verzekerd zijn. Daarnaast gaat de kliniek ook aanvullende uitgebreide zorg leveren om de problemen in de gemeenschap directer aan te pakken. In de drie weken dat de gezondheidskliniek geopend is, zijn er al driehonderd mensen geholpen door artsen, sociale werkers en andere zorgprofessionals.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie