Naar homepage
Up 2 Date

Hoestende tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Hoestende tijger in dierentuin New York heeft coronavirus

Een 4-jarige Maleise tijger genaamd Nadia is positief getest op het coronavirus. Dat meldt de Wildlife Conservation Society (WCS) die de Bronx Zoo in New York beheert.

Droge hoest

Nadia ontwikkelde een droge hoest en kreeg een verminderde eetlust. Ook drie andere tijgers, waaronder Nadia’s zusje Azul, en drie leeuwen vertonen dezelfde symptomen. Die zijn echter nog niet getest. De dierentuin is sinds maart gesloten, maar de dieren worden natuurlijk nog verzorgd. WCS houdt de dieren nauwlettend in de gaten. “Onze katten werden besmet door een verzorger die besmet was met het virus, maar geen symptomen had. Er worden passende preventieve maatregelen genomen door onze verzorgers om verdere verspreiding bij onze andere katten tegen te gaan.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste tijger
Het WCS meldt dat Nadia en de andere katten het gelukkig goed maken ondanks alle symptomen. Nadia is voor zover bekend de eerste tijger bij wie het coronavirus geconstateerd is, maar niet het eerste dier. Eerder werd in zowel België als in Hongkong het virus namelijk vastgesteld bij een huiskat en in China bij twee honden. In alle gevallen werd het van mens op dier overgedragen. Voor zover bekend is het virus nog niet eerder van dier op mens overgedragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie