Up 2 Date

Israëlisch leger voert aanval uit op Hamas-leider

foto: MOHAMMED ABED / AFPfoto: MOHAMMED ABED / AFP
  1. Newschevron right
  2. Israëlisch leger voert aanval uit op Hamas-leider

Er zijn in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw aanvallen geweest in Gaza en Israël. Het Israëlische leger voerde een aanval uit op het huis van Yahya Sinwar, de leider van Hamas.

Yahya Sinwar

Sinwar was tijdens de aanval niet aanwezig, maar het gebouw zou volledig zijn verwoest. De Hamas-leider verblijft vermoedelijk op een ander adres, net als andere leiders van de militante beweging. De broer van Sinwar, tevens een Hamas-lid, was ook een doelwit.

Meerdere gewonden

Daarnaast zijn er op andere plekken in Gaza aanvallen geweest. Daarbij zijn zeker drie Palestijnen omgekomen, vertellen ziekenhuisbronnen tegen persbureau Reuters. Volgens Al Jazeera zijn er minstens 25 mensen gewond, onder wie kinderen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie Israëlisch leger

Kort voor de Israëlische aanvallen werden vanuit Gaza raketten afgevuurd op doelen in Israël. Onder meer in Tel Aviv ging het luchtalarm af. "Hamas heeft aangekondigd dat het om middernacht raketten zal afvuren op Tel Aviv", twitterde het Israëlische leger eerder. "Dreigen een stad als doelwit te nemen, om de bevolking te terroriseren, is op zichzelf al een schending van het internationaal recht. Als Hamas zijn dreigement uitvoert, zal het opnieuw het internationaal recht schenden door burgers als doelwit te kiezen."

Persgebouw gebombardeerd

Er heerst al een hele tijd veel onrust. In de afgelopen week zijn er meer dan 150 Palestijnen, waaronder 41 kinderen, omgekomen in Gaza. Er vielen meer dan 1000 gewonden, meldt Al Jazeera. Zaterdagmiddag is er in Gaza-stad een gebouw, waar meerdere internationale mediaorganisaties in zaten, gebombardeerd door het Israëlische leger. Een uur voor de raketaanval werd de eigenaar van het pand gewaarschuwd dat er een bombardement zou volgen, waarna het aanwezige personeel uit paniek het pand ontvluchtte.

Ster advertentie
Ster advertentie