Up 2 Date

Persgebouw in Gaza-stad gebombardeerd door Israëlische leger

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Persgebouw in Gaza-stad gebombardeerd door Israëlische leger

In Gaza-stad is een gebouw, waar meerdere internationale mediaorganisaties in zaten, gebombardeerd door het Israëlische leger. Een uur voor de raketaanval werd de eigenaar van het pand gewaarschuwd dat er een bombardement zou volgen, waarna het aanwezige personeel uit paniek het pand ontvluchtte. Dat meldt persbureau AP. Het bombardement was live te zien op Al Jazeera.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Compleet ingestort

In het gebouw hadden onder meer nieuwszender Al Jazeera en persbureau AP hun kantoren. In het gebouw zaten ook appartementen en kantoren. Waarom het gebouw een doelwit was voor het Israëlische leger, is nog niet bekend.

Een verslaggever van persbureau AP schrijft op Twitter dat hij en zijn collega's vanaf de 11e verdieping de trap af zijn gerend. Vanaf een afstand hielden zij vervolgens het gebouw in de gaten, dat in zijn geheel instortte door toedoen van de raketaanval. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Gary Pruitt, directeur van persbureau AP, noemt de raketaanval "een nieuwe stap van het Israëlische leger om de verslaggeving vanuit het gebied aan banden te leggen".

Ster advertentie
Ster advertentie