Up 2 Date

Familie van Andre Hill ontvangt 10 miljoen dollar

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Familie van Andre Hill ontvangt 10 miljoen dollar

De familie van Andre Hill, een ongewapende zwarte man die in de Amerikaanse stad Columbus door een agent werd doodgeschoten, krijgt 10 miljoen dollar uitgekeerd. Het bedrag is de hoogste geldsom die de stad ooit heeft uitgekeerd in een schikkingszaak.

'Juiste besluit'

De 47-jarige Hill werd in december door agent Adam Coy neergeschoten in de garage van een huis. Op beelden was achteraf te zien dat Hill een telefoon in zijn hand had en dus ongewapend was, waarna Coy hem neerschoot. De agent werd in februari aangeklaagd voor moord en inmiddels is het stadsbestuur dus tot een schikking gekomen met de familie.

In een verklaring zegt het stadsbestuur van Columbus, de hoofdstad van Ohio, dat geen enkel geldbedrag Hill ooit zal terugbrengen naar zijn familie, "maar we geloven dat dit een belangrijke en noodzakelijke stap in de goede richting is". Ook wordt er een sporthal vernoemd naar Hill. De familie van het slachtoffer zegt tevreden te zijn met de schikking. In een reactie bedanken ze de gemeente voor het "juiste besluit".

Bodycam te laat aangezet

Op de bodycam beelden van de agent in kwestie was ook te zien dat Hill minutenlang op de grond ligt zonder dat een van de agenten medische hulp verleent. Coy wordt in de aanklacht ook verweten zijn bodycam niet op tijd te hebben aangezet, aangezien deze pas aan ging na het schieten. Het incident werd toch opgenomen omdat de camera automatisch de 60 voorgaande secondes opslaat. Coy werd eind december al ontslagen door de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie