Naar homepage
Up 2 Date

Hakim Ziyech doneert bijna 185.000 euro aan kankerfonds

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hakim Ziyech doneert bijna 185.000 euro aan kankerfonds

Hakim Ziyech brengt de fans van Ajax veel mooie dingen op het voetbalveld, maar daarnaast doet de speler ook veel aan liefdadigheid. De bescheiden voetballer laat zelf weinig los over de goede dingen die hij doet, maar de Marokkaanse krant NadorCity ontdekte dat Ziyech samen met zijn moeder twee miljoen dirham (bijna 185.000 euro) heeft gedoneerd aan een Marokkaans kankerfonds.

Kinderkankerfonds

Het zou gaan om een kankerfonds dat zich speciaal inzet voor kinderen met kanker. Op deze manier helpt hij Marokkaanse kinderen in hun gevecht tegen deze vreselijke ziekte. Hakim Ziyech heeft een soortgelijke strijd al eerder van dichtbij meegemaakt, want op 10-jarige leeftijd verloor hij zijn eigen vader aan de zenuwziekte MS.

Ziyech steunt Leon de Kogel

Het is niet de eerste keer dat Hakim Ziyech aan liefdadigheid doet. Eerder deze maand liet oud-voetballer Leon de Kogel aan de NOS weten dat Ziyech hem financieel wilde steunen, zodat hij verder kon met zijn toekomst. De Kogel kan door een zwaar ongeluk dat hij op Malta kreeg niet meer voetballen. Zijn huidige club UE Cornellà betaalt zijn salaris niet, waardoor de Nederlandse voetballer in de financiële problemen is gekomen. Zijn oude voetbalclubs FC Utrecht en Go Ahead Eagles organiseerden daarom een vriendschappelijk duel waarvan alle opbrengsten naar hun oud-speler zijn gegaan. Volgens De Kogel belde Ziyech na de wedstrijd op om te zeggen dat hij het erg vond en dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat hij door kan met zijn toekomst.

Iemand met een groot hart

"Hij vertelde dat hij het heel erg vond wat er met mij is gebeurd en zei dat hij het bedrag wilde aanvullen, zodat ik door kan met mijn toekomst. Ziyech is niet alleen de beste speler van de Eredivisie, maar ook iemand met een heel groot hart. Dit zal ik mijn hele leven bij me dragen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie