Up 2 Date

21 Savage doet boekje open over immigreren van Londen naar Atlanta

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 21 Savage doet boekje open over immigreren van Londen naar Atlanta

21 Savage zat langer dan een week vast, nadat bleek dat hij illegaal in het land was. De rapper is nu bijna een week vrij, maar er is nog een mogelijkheid dat hij terug naar Engeland wordt gestuurd en daar zit hij niet op te wachten. In een gesprek met The New York Times vertelt hij over zijn jeugd en zijn angst om het land uit te moeten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

van londen naar atlanta

Twintig jaar geleden verhuisde 21, wiens echte naam She’yaa Bin Abraham-Joseph is, van Oost-Londen naar het Amerikaanse Atlanta. Die ervaring herinnert hij zich nog goed, vooral omdat alles ineens veel groter was. "Ik kom uit het arme gedeelte van Londen en mijn oma's huis is heel klein. Toen we hier voor het eerst aankwamen, waren we nog steeds in een achterbuurt, maar alles was toch veel groter." Ondanks dat de rapper in een moeilijke situatie terechtkwam, werd hij naar eigen zeggen 'meteen verliefd'. "Het is het enige dat ik ken."

aanpassingen

De jonge Savage had een sterk accent, die nu duidelijk vervaagd is, maar kon zich makkelijk aanpassen aan zijn nieuwe omgeving. Als jongetje kreeg hij snel het respect van zijn leeftijdsgenoten, vooral ook omdat hij iemand die hem pestte in elkaar had geslagen. Op latere leeftijd merkte hij wel dat zijn situatie nog niet gefixt was. "Ik kon m'n rijbewijs niet halen en ik kon nooit een baan nemen." Savage zou zijn leven echter nooit inruilen voor een ander en daarom is de mogelijkheid van deportatie zijn grootste nachtmerrie.

"Ik ben hier al heel m'n leven. In de detentie was de enige gedachte: 'Damn, ik hou van m'n huis, kan ik binnenkort niet meer naar m'n huis gaan? Kan ik binnenkort niet meer naar het restaurant dat al twintig jaar m'n favoriet is?' [...] Als iemand mij twintig miljoen zou geven om ergens anders heen te gaan, zou ik liever blut zijn. Zet me dan maar in de gevangenis om te vechten voor waar ik m'n hele leven al woon."

memes

Na 21 Savages arrestatie stroomde het internet vol met memes. Sommigen waren een beetje hard, maar gek genoeg kon de rapper ze toch waarderen. "Sommige waren grappig, ik ga niet liegen. Ik waardeerde het, want ik kon ook iemand zijn bij wie het niemand iets boeide." Hij snapt ook wel dat mensen tegen de memes waren, maar voor hem was dat niet het ergste dat kon gebeuren.

"Ik heb ergere dingen meegemaakt dan memes. Ik ben neergeschoten in het verleden, dus een meme is niks. Het is iets op het internet waar ik niet naar hoef te kijken. Maar de littekens zie ik dagelijks, dus wat is een meme?"

Ster advertentie
Ster advertentie