Up 2 Date

Ellen DeGeneres wordt emotioneel bij ontvangst Medal of Freedom

  1. Newschevron right
  2. Ellen DeGeneres wordt emotioneel bij ontvangst Medal of Freedom

Ellen DeGeneres kreeg de eer om de hoogste onderscheiding te ontvangen die een Amerikaanse burger kan ontvangen, namelijk de Presidential Medal of Freedom, oftewel de 'Presidentiële Vrijheidsmedaille'. De medaille werd uitgereikt in het Witte Huis door Barack Obama. Hij vertelt vol liefde waarom Ellen zo een belangrijke rol speelt in de Amerikaanse samenleving.

"Het is makkelijk om te vergeten, nu we leven in een tijd waar elk huwelijk wettelijk gelijk is, hoeveel moed Ellen had om bijna 20 jaar geleden uit de kast te komen op één van de meest publieke plekken. Dit was enorm belangrijk, niet alleen voor de LGBT-gemeenschap, maar voor iedereen. Ze herinnert ons eraan dat we meer gemeenschappelijk hebben dan we denken. Ze riskeerde haar carrière om ons land in de richting van rechtvaardigheid te duwen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Guacamole

Het is de laatste Medal of Freedom die Obama zal uitreiken, want binnenkort geeft hij het stokje over aan Donald Trump. Om niet te emotioneel te worden, grapt Obama op een Ellen DeGeneres-manier over de kracht van haar daden.

''Het is zoals Ellen altijd zegt: 'We willen allemaal een tortillachip die het gewicht van guacamole kan dragen'. Ik snap niets van die zin, maar ik hoopte dat het de stemming zou veranderen, want ik raak emotioneel.''

Tranen

Ook voor Ellen DeGeneres is het een emotioneel moment. Ze is duidelijk onder de indruk van de woorden van de president, die haar troost met een knuffel. Met betraande oogjes en een trotse glimlach neemt ze de eremedaille in ontvangst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mannequin challenge

Naast Ellen DeGeneres ontvingen ook ondere Diana Ross, Robert Redford, Tom Hanks, Robert De Niro, Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar en Bill en Melinda Gates de presidentiële vrijheidsmedaille. Uiteraard kon ook een Mannequin Challenge niet ontbreken, maar geslaagd is anders...

Ster advertentie
Ster advertentie