Up 2 Date

Fajah over gepest worden: "Het was een ellende, ik werd altijd in elkaar geslagen"

  1. Newschevron right
  2. Fajah over gepest worden: "Het was een ellende, ik werd altijd in elkaar geslagen"

Fajah Lourens was gisteren te zien in Van Der Vorst Ziet Sterren. Ze vertelde daar openhartig over heftige dingen als het familiedrama dat haar overkwam, hoe het is om op te groeien zonder vader en waarom ze veel gepest is. Maar ze vertelde ook waarom het zo belangrijk is om positief in het leven te staan en waarom je alles kunt bereiken wat je wil.

School

Als je Fajah ziet, is het misschien moeilijk voor te stellen dat ze vroeger gepest is, maar zowel op de lagere- als de middelbare school had ze een moeilijke tijd. Omdat Fajah dyslectisch was, moest ze altijd apart worden genomen in de klas: "Ik was altijd de domme. Ik was dyslectisch, maar daar was toen nog helemaal geen onderzoek voor."

Op de middelbare school werd ze om hele andere redenen gepest. Surinaamse en Antilliaanse meiden noemden haar een 'nepnegerin': "Het was altijd ellende, ik werd altijd in elkaar geslagen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Thuis

Op school voelde ze zich vaak buitengesloten, maar ook thuis voelde ze zich er niet bij horen. Haar broertjes en zusjes waren allemaal blond en zij was de enige van een Antilliaanse vader.

"Mijn moeder wist niet wat ze met mijn haar moest doen. Ze knipte mijn haar altijd kort en ze kamde het uit waardoor het heel pluizig werd."

Opgroeien

Fajah groeide met haar moeder en halfzusjes- en broertjes op in Amsterdam. Het gezin zat in de bijstand en moest met weinig rondkomen. Haar vader was niet in beeld en kwam alleen soms langs op haar verjaardag.

"Dan kwam hij opeens aan met 750 gulden en toen vond ik hem de shit. Later zag ik pas dat hij er helemaal nooit voor mij was."

Fitgirl

Fajah Lourens is nu één van de bekendste fitgirls van Nederland. Dat begon ooit allemaal met een simpele Instagram-account. Die maakte ze aan om zichzelf te blijven motiveren tijdens het sporten. Haar vele volgers werden daardoor ook gemotiveerd en zo groeide het account uit tot een professionele website en meerdere boeken. Toch krijgt ze ook veel kritiek en zou ze een slecht voorbeeld geven aan jonge meiden.

"Mijn bedoeling is juist om mensen te helpen. Kijk even naar mij. Zie ik eruit als iemand met anorexia?"

Familiedrama

Vorig jaar kreeg Fajah te maken met een vreselijk familiedrama. Elfin, haar 11 maanden oude neefje, werd door zijn vader uit het raam gegooid. De vader sprong met de baby in zijn armen uit het raam van een woning. Fajah was op dat moment in de buurt en toen ze aankwam rijden samen met haar zoontje zagen ze vader en zoon op straat liggen.

"Ik was zo boos. Shai was achter een auto aan de andere kant van de weg gaan zitten. Hij heeft er daarna nooit meer over willen praten."

Positiviteit

Ondanks alles dat haar is overkomen, is het voor Fajah belangrijk om positief in het leven te staan. Daar hoort vergevingsgezindheid ook bij. Zelfs Thomas, de dader die haar neefje uit het raam gooide, heeft ze vergeven.

"Ik denk dat vergeven belangrijk is voor ons geluk. Thomas was een zielig figuur die met zichzelf in de knoop dat. Hij zag geen uitweg. Het is niet goed te praten, maar hij had geen gezond verstand. Ik herinner me liever gewoon Elfin zoals hij was. Het was een leuk mannetje."

Ster advertentie
Ster advertentie