Up 2 Date

Serena Williams is trots op haar sterke lichaam: "Ik wil geen maat 34 hebben"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Serena Williams is trots op haar sterke lichaam: "Ik wil geen maat 34 hebben"

Serena Williams kreeg zeven maanden geleden haar dochtertje Alexis. Na de bevalling werd ze zo ziek dat ze zelfs bijna overleed. Maar de tennisster is terug! Vandaag lanceert ze haar eigen kledinglijn Serena en siert ze de nieuwste cover van Harpers Bazaar. In een interview met het tijdschrift vertelt Serena over haar lichaamsbouw, hoe Alexis haar leven heeft beïnvloed en haar kledinglijn.

Prestaties

De prestaties van Serena Williams op het tennisveld zijn buitengewoon: ze won 4 olympische titels, alle Grand Slam-titels, waarvan 23 keer het enkelspel, 14 keer het vrouwendubbelspel en 2 keer het gemengd dubbelspel. Daarnaast won ze de Australian Open van 2017 terwijl ze al tien weken zwanger was.

"Ik hou ervan om geschiedenis te schrijven."

Man

Het internet loopt over van de complottheorieën die beweren dat de tennisster als man geboren zou zijn. Pijnlijk voor Serena, die - in tegenstelling tot haar anders gebouwde zus Venus - haar hele leven al te maken krijgt met dat soort opmerkingen. "Mensen zeggen dat ik als man geboren ben, door mijn armen en omdat ik sterk en gespierd ben."

34

Het is dan ook niet zo gek dat Serena toen ze 22 was, tegen een journalist zei dat een van haar doelen was om maatje 34 te krijgen. Nu kan ze alleen maar lachen om zulke opmerkingen. "O God, ik zal nooit maatje 34 hebben!" Inmiddels is Serena trots op haar lichaamsbouw. Haar sterke armen noemt ze nu juist haar wapen en haar machine.

"Toch ben ik blij dat ik dat ooit gezegd heb. Nu kan ik aan mijn dochter laten zien dat ik heb geleerd hoe belangrijk het is om blij te zijn met wie je bent."

Kracht

Fysiek is Williams beresterk, maar ook mentaal straalt ze een enorme kracht uit. Dat heeft misschien mede te maken door de plek waar ze opgroeide. Ze trainde op de tennisbanen van de beruchte buurt Compton, waar de drugsnaalden op het veld lagen. Haar vader betaalde kinderen uit de buurt om racistische opmerkingen naar haar hoofd te slingeren, zodat ze eraan gewend zou raken.

Zelf zou ze haar dochter niet pushen dezelfde carrière achterna te gaan. "Ik ken geen enkele andere speler die zijn kind zou dwingen om professioneel tennisser te worden. Je moet er zoveel voor opgeven."

Winst

Dinsdag wist Serena haar eerste Grand Slam-wedstrijd te winnen na de zware bevalling van Alexis. Maar het was niet de knappe prestatie die Twitter deed ontploffen, de reacties gingen allemaal over haar outfit. De 36-jarige vrouw droeg een bodysuit, geïnspireerd op de film Black Panther.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kleding

Vandaag lanceert Serena haar eigen kledinglijn. Met als logo de letter S, die niet alleen voor Serena staat, maar ook voor sexy, sterk, slim en stijlvol. Op Instagram laat de zakenvrouw weten heel trots te zijn dat ze haar droom heeft weten waar te maken.

"Ze zeggen dat leven over timen gaat. Toen ik 18 was leerde ik een belangrijke les. Ik koos om een lichte tennistraining te doen, omdat ik ook een mode-opleiding wilde doen. Ik werd bekritiseerd om deze beslissing, maar ik wist dat ik twee liefdes had: tennis en mode. Ik moest een manier vinden om die twee te combineren. De vijftien jaren van valse starten, en de mensen in de mode-industrie die me zeiden dat ik het niet kon, hebben ervoor gezorgd dat ik harder ging werken."

Ster advertentie
Ster advertentie