Up 2 Date

Duizenden Surinamers protesteren tegen president Bouterse

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duizenden Surinamers protesteren tegen president Bouterse

In de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zijn vandaag duizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren. Ze zijn ontevreden over de financiële situatie in het land en willen dat president Desi Bouterse en minister van Financiën Gillmore Hoefdraad aftreden.

Geen geld

Veel bedrijven gaven vandaag hun werknemers vrij om te protesteren. Naar schatting zijn er vanmiddag zo'n 10.000 mensen op het Onafhankelijkheidsplein samengekomen. Zij zijn bezorgd over hun eigen financiële situatie. Het is onzeker of hun salarissen nog betaald kunnen worden, terwijl ze zien dat ministers het goed hebben en bijvoorbeeld in dure auto's rijden.

100 miljoen weg

Surinamers zijn al een tijd lang boos over de financiële chaos in het land, die vooral te wijten zou zijn aan corruptie en leningen van de overheid met het buitenland. Toen een tijdje geleden aan het licht kwam dat er 100 miljoen Amerikaanse dollar verdwenen is uit de kas van de Surinaamse Centrale Bank - waar ook het spaargeld van de bevolking is opgeslagen -, was voor veel mensen de maat vol. Dat geld bleek later gebruikt te zijn om schulden af te lossen bij het buitenland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie