Up 2 Date

'Kogel omgekomen Nederlandse toeriste in Colombia bedoeld voor drugsbaas'

foto: Benoit Daoust / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. 'Kogel omgekomen Nederlandse toeriste in Colombia bedoeld voor drugsbaas'

De kogel waardoor de 27-jarige Nederlandse toeriste gisteren om het leven kwam in Colombia was bedoeld voor een Braziliaanse drugshandelaar. Dat hebben persbureau AFP en Colombiaanse media gemeld op basis van een verklaring van de Colombiaanse politie.

Doden en gewonden

Het gaat om Afonso Celso Caldas de Lima (42). Hij zat in een restaurant vlakbij de Nederlandse vrouw, toen er twee mannen binnenkwamen die begonnen te schieten. Net als de Nederlandse kwam Afonso daarbij om het leven, evenals een Braziliaanse vrouw. Twee Colombiaanse mannen raakten gewond, zij liggen nog met lichte verwondingen in het ziekenhuis. De daders zijn nog niet gepakt.

Voortvluchtig

Celso Caldas de Lima runde een criminele organisatie in Brazilië. In 2016 werd hij al eens opgepakt en veroordeeld tot een flinke gevangenisstraf vanwege onder meer drugshandel en moord, maar volgens Colombiaanse media wist hij uit de Braziliaanse gevangenis te ontsnappen. Sindsdien was hij voortvluchtig en werd hij gezocht door Interpol.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp voor nabestaanden

Het schietincident vond plaats in het zuidelijke stadje Leticia, vlakbij de grens met Brazilië en Peru. De Nederlandse vrouw, afkomstig uit het Gelderse dorp Eck en Wiel, overleed gisteren in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken verleent hulp aan haar nabestaanden.

Ster advertentie
Ster advertentie