Up 2 Date

Familie Nipsey Hussle wijst crowdfundingsacties netjes af

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Familie Nipsey Hussle wijst crowdfundingsacties netjes af

De familie van Nipsey Hussle vindt het fijn dat ze van alle kanten gesteund worden na de dood van de rapper. Toch wijzen ze alle vormen van crowdfunding netjes af en verzoeken ze mensen om dat soort acties niet onnodig op te zetten. TMZ meldt dat de rapper ervoor gezorgd zou hebben dat zijn gezin al financieel onafhankelijk is.

Overal acties

Overal duiken crowdfundingsacties op voor de kinderen van Nipsey Hussle. Onder andere American Football-ster Reggie Bush riep mensen op om geld in te zamelen. Zijn actie had als doel $100.000 dollar, waarvan hij zelf tien procent als aftrap gaf. Inmiddels is die actie ook stopgezet, mogelijk op verzoek van de familie van de overleden artiest.

Spaarrekening

Wat maar weinig mensen weten is dat Nipsey Hussle ook een verstandige zakenman was. Hij bezat in tegenstelling tot heel veel artiesten wel de masters van zijn eigen nummers. Hij was eigenaar van de kledingzaak waar hij neergeschoten werd. Nog belangrijker is dat Nipsey Hussle in het verleden geld opzij heeft gezet op verschillende spaarrekeningen die hij had aangemaakt voor naasten, zoals zijn eigen kinderen Emani en Kross Asghedom. Dit deed de rapper zodat zij ook zonder hem zorgeloos zouden kunnen leven.

Doodgeschoten

Nipsey Hussle werd zondag 31 maart op klaarlichte dag doodgeschoten. Het schietincident waarbij de 33-jarige artiest om het leven kwam, vond plaats op de stoep van zijn eigen kledingwinkel in Los Angeles. De politie heeft inmiddels twee verdachten opgepakt. Ze pleiten beiden onschuldig te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie