Up 2 Date

VIDEO: Mooie ontmoeting doorbijter Samuel met helden Ibrahimovic, Pogba en De Gea

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Mooie ontmoeting doorbijter Samuel met helden Ibrahimovic, Pogba en De Gea

Manchester United-fan Samuel heeft zijn grote idolen Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en David De Gea mogen ontmoeten! De 11-jarige doorbijter kan niet lopen en rijdt overal rond op een rolstoel, maar dat weerhoudt 'Sam' er niet van om alles en iedereen om zich heen te motiveren.

Geef Nooit Op

"Ik zit misschien in een rolstoel, maar ik geef nooit op. Ik zeg altijd tegen mezelf dat ik nooit, nooit maar dan ook nooit moet opgeven. Het maakt mij echt niets uit dat ik in een rolstoel zit. Het is moeilijk, maar ik blijf het proberen. Ik ben een doelman en ik gebruik mijn knieën bij het keepen."

Cerebrale parese

Samuel heeft cerebrale parese, een aandoening waarbij kinderen moeite hebben met bewegen. Het ontstaat meestal door een hersenbeschadiging die op jonge leeftijd plaatsvindt. In Nederland komt het bij 1 op de 500 pasgeborenen voor. Lopen kan Sam niet, dus gebruikt hij een speciale rolstoel. Zijn beste vriend helpt hem in het dagelijks leven door hem rond te rijden en in de rolstoel te tillen.

De Gea's handschoenen

De meeste kinderen vinden het geweldig om Pogba en Ibrahimovic te zien, maar de ontmoeting met De Gea op het trainingscomplex was voor collega-doelman Samuel extra speciaal: "Dit bezoekje aan Manchester United was de beste dag uit mijn leven. Deze dag vergeet ik nooit meer. Van De Gea kreeg ik zijn handschoenen, beter dan alles dat ik ooit heb gehad."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie