Up 2 Date

Verdachte van schietincident in Utrecht is aangehouden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte van schietincident in Utrecht is aangehouden

Aan het einde van de persconferentie van de politie, het Openbaar Ministerie en burgemeester Jan van Zanen kwam het nieuws binnen dat de 37-jarige verdachte Gökmen T. is aangehouden. Naast T. is er eerder vandaag nog iemand aangehouden, maar het is nog onbekend wat hij met de zaak te maken heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwarte dag

Burgemeester Jan van Zanen sprak tijdens een persconferentie van een "zwarte dag" voor Utrecht waarbij drie doden en vijf gewonden zijn gevallen. Drie gewonden zouden nog in levensgevaar verkeren. "Nietsvermoedende en onschuldige mensen in de tram, onderweg naar school, werk of andere bezigheden werden onder vuur genomen", zei Van Zanen. "Dat deze dag zo wreed anders zou lopen dan iedereen had voorzien, schokt." Verder sprak hij zijn medeleven uit richting de nabestaanden en de gewonden.

Terroristisch motief

Ondanks de vele geruchten op social media over een schietincident in relationele sfeer, houdt de politie nog steeds rekening met een terroristisch motief. "Het motief van de vermoedelijke dader is nog onduidelijk. We houden rekening met een terroristisch motief, maar kunnen andere motieven niet uitsluiten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie