Up 2 Date

Ouders halen 1,9 miljoen euro op voor medicijn om Jayme (1) te redden

foto: YouTube: JimBakkumOfficial
  1. Newschevron right
  2. Ouders halen 1,9 miljoen euro op voor medicijn om Jayme (1) te redden

De ouders van de zieke Jayme van Pelt (1) hebben 1,9 miljoen euro bij elkaar weten te krijgen om het leven van hun kind te redden. Het jonge jochie heeft de dodelijke spierziekte SMA type 1 waarbij steeds meer spieren uitvallen. Om zijn leven te redden, is het duurste medicijn ter wereld nodig: Zolgensma.

Uitgeloot

Zolgensma is in ons land nog niet goedgekeurd, maar in de Verenigde Staten wel. Het is alleen peperduur. Het farmaceutische bedrijf AveXis-Novartis dat het medicijn maakt, heeft onlangs een speciale wereldwijde loting gehouden waarbij 100 ingelote kinderen van onder de twee jaar met SMA gratis behandeld zouden worden. Jayme werd uitgeloot, omdat hij niet zou voldoen aan de voorwaarden.

Crowdfundingactie

De afgelopen maanden steunden verschillende beroemdheden de crowdfundingactie voor Jayme. Zo hebben zanger Jim Bakkum, zangeres Glennis Grace, voetballer Joël Veltman en heel veel anderen hun volgers gevraagd om geld te doneren en zo het leven van het jonge jochie te redden. Jim en Glennis maakten zelfs samen een nummer: Ik Kijk Naar Jou.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie