Up 2 Date

Universiteit Brussel overweegt vervolging student om dood Sanda

foto: Facebook: Sanda Dia
  1. Newschevron right
  2. Universiteit Brussel overweegt vervolging student om dood Sanda

De tragische dood van de Vlaamse student Sanda Dia bracht vorige maand veel teweeg. Uit een onderzoek naar zijn dood kwamen de meest gruwelijke details naar boven en dat leidde tot veel woede. De studenten die verantwoordelijk zijn voor Sanda's dood gaan echter nog steeds vrijuit, maar daar kan nu verandering inkomen.

Vervolging

De Brusselse universiteit VUB gaat namelijk een intern onderzoek beginnen naar het mogelijke aandeel van een van hun studenten.De VUB wil weten wat de rol was van de student bij de fatale ontgroening en of hij op basis daarvan strafrechtelijk vervolgd kan worden. Dat laat de universiteit weten in een persbericht. “Het is voor de VUB belangrijk om te weten of er strafrechtelijke feiten ten laste gelegd worden tegen de VUB-student, die betrokken zou zijn in het gerechtelijk dossier.”

Gerechtigheid

De universiteit vindt het vooral belangrijk er gerechtigheid komt voor de familie van Sanda. "De VUB herhaalt dat ze, in de eerste plaats voor de familie en vrienden van Sanda Dia, maar ook voor alle partijen, hoopt op een eerlijk en rechtvaardig proces."

#Justice4Sanda

De roep om de daders te vervolgen werd de afgelopen maanden steeds luider. Op Twitter lieten mensen massaal hun onvrede horen en startten zij de hashtag #JusticeForSanda. De universiteit van Leuven nam eerder al tuchtmaatregelen tegen betrokken studenten.

Ster advertentie
Ster advertentie