Up 2 Date

5 redenen waarom de verloving van Prins Harry en Meghan Markle bijzonder is

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 5 redenen waarom de verloving van Prins Harry en Meghan Markle bijzonder is

Je kunt er haast niet omheen: Prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen! Alle kranten, roddelbladen en websites staan vol met het nieuws over het aanstaande sprookjeshuwelijk. Het koppel heeft anderhalf jaar een relatie en zullen elkaar in het voorjaar van 2018 het ja-woord geven.

Prins Harry is 'pas' de vijfde persoon in de lijn van troonopvolging. Dus je vraagt je misschien af, waarom is de verloving zo'n big deal? Het is bijzonder, om de volgende redenen:

1. Prins Harry gaat eindelijk settelen

Prins Harry staat al jaren bekend als de meest begeerde vrijgezel. Tegelijkertijd staat hij ook bekend om allerlei spraakmakende affaires. Zo gaf hij toe wiet te hebben gerookt, sloeg hij een persfotograaf in elkaar en verscheen hij een keer verkleed als een nazi tijdens een verkleedfeestje. In 2012 verschenen er foto's waarop Harry naakt aan het feesten was in een hotel in Las Vegas.

2. Hij trouwt met een Hollywood-actrice

De wilde prins gaat zich settelen met niemand minder dan de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Zij is vooral bekend van haar rol als Rachel Zane in de advocatenserie Suits. Maar haar acteercarrière zal ze hoogstwaarschijnlijk niet kunnen voortzetten als ze getrouwd is met Harry. De koninklijke familie zou haar graag in een functie zien die meer bij hen past.

3. Meghan is de eerste vrouw in de koninklijke familie met afro-amerikaanse roots

Voor het eerst in de geschiedenis van de Britse koninklijke familie, zal er een familielid zijn met Afro-Amerikaanse roots. Meghan is de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed.

4. Meghan is katholiek opgevoed

Harry trouwt met een vrouw die katholiek is opgevoed. Tot 2015 was het onmogelijk om in de lijn van de Britse troonopvolging te staan als je met iemand trouwt die rooms-katholiek is. Hoewel deze regel inmiddels is afgeschaft, blijft het nog steeds een controversiële kwestie.

5. Ze is al een keer getrouwd geweest

In 2011 trouwde Meghan met filmproducent Trevor Engelson. Twee jaar later is ze van hem gescheiden. Het is trouwens niet de eerste keer dat iemand van de Britse koninklijke familie met iemand trouwt die al getrouwd is geweest. Bijna 81 jaar geleden zorgde de toenmalige koning Edward III voor veel commotie toen hij met de Amerikaanse vrouw Wallis Simpson trouwde, die net uit een scheiding kwam.

Ster advertentie
Ster advertentie