Up 2 Date

Vermist Belgisch jongetje Dean (4) dood gevonden in Zeeland

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vermist Belgisch jongetje Dean (4) dood gevonden in Zeeland

Het vermiste vierjarige jongetje Dean Verberckmoes uit België is zondagavond dood aangetroffen in Zeeland. Dat laat de politie weten middels een bericht op Twitter. De jongen werd sinds 12 januari vermist.

Tussen de rotsblokken

Volgens de Belgische nieuwssite Het Nieuwsblad toonde Dave De K., de ontvoerder van de jongen, aan de politie waar hij het lichaam van Dean had verstopt. Dat werd uiteindelijk gevonden bij Neeltje Jans, waar hij verstopt lag tussen de rotsblokken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oppassen

De K. was niet de vader van Dean, maar een vriend van Deans moeder. Hij paste regelmatig op het jongetje. Omdat Deans moeder woensdag om medische redenen niet op haar zoontje kon passen, liet ze hem achter bij De K. en zijn vriendin. Dean zou donderdag eigenlijk bij zijn oma afgezet worden door het koppel, maar dat gebeurde niet. De vriendin van De K. vertelde Deans moeder dat ze de jongen vrijdag naar zijn oma zouden brengen, maar ook dat bleek gelogen.

Het bevriende koppel kreeg op vrijdag ruzie, waarna De K. de kleine Dean meenam. Deans moeder schakelde zaterdag uiteindelijk de politie in. Die dag had ze De K. nog aan de telefoon. "Hij beweerde dat hij in Hasselt was, maar dat hij een lekke band had en dat er een takelwagen op weg was. Dat bleek allemaal gelogen", vertelt ze in een interview met Het Nieuwsblad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naar Nederland gereden

De K. reed naar Nederland, waar hij zijn auto achterliet bij een bedrijf in Gorinchem. Hij werd uiteindelijk in het nabijgelegen Meerkerk aangehouden. Volgens Belgische media heeft De K. eerder een celstraf van tien jaar uitgezeten. Zo had hij in 2008 een tweejarig jongetje dusdanig mishandeld dat hij om het leven kwam. Volgens de Belgische nieuwssite De Morgen verklaarde Deans moeder dat ze wist dat hij in de gevangenis had gezeten, maar niet voor welke feiten.

Ster advertentie
Ster advertentie