Up 2 Date

Hackers onthullen waarom ze Wilders hebben gehackt op Twitter

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Hackers onthullen waarom ze Wilders hebben gehackt op Twitter

Veel Twitteraars wisten gisterenavond niet wat ze zagen. Van Elon Musk tot Barack Obama tot aan Geert Wilders: allemaal waren ze gehackt. Waar Wilders normaliter flink tekeer gaat over politieke kwesties en bevolkingsgroepen, stond zijn tijdlijn gisteren vol met fantweets over Boef, pro-Palestina tweets en was zijn profielfoto veranderd in de Marokkaanse vlag. De hackers hebben op de actie gereageerd en onthullen wat de reden was achter hun hack.

Drijfveer

De vermeende daders verklaarden via een chat aan het programma GAAN! op NPO Radio 1 dat ze het account hebben gehackt omdat zij "vinden dat Geert Wilders veel te ver gaat met zijn uitspraken. Vooral over Marokkanen en moslims. Wij zijn dat niet, maar hebben veel sympathie voor deze mensen". De hackers wilden niet live in het radioprogramma komen, maar lieten een bericht achter voor de presentator, zodat hij dit kon oplezen in de uitzending.

Wilders stomverbaasd

Ook Geert Wilders zelf heeft gereageerd op de hack. "Veel gekker moet het niet worden," stelt hij. "Hopelijk levert het wel veel nieuwe volgers op onder mijn Marokkaanse vrienden", grapt de politicus. Wilders hoopt dat Twitter het probleem snel oplost zodat hij snel weer doorkan met twitteren.

Bekijk hieronder hoe het account van Wilders tijdens de hack.

Ster advertentie
Ster advertentie