Up 2 Date

Geen enkele agent aangeklaagd voor doodschieten Breonna Taylor

foto: Facebook: Breonna Taylor
  1. Newschevron right
  2. Geen enkele agent aangeklaagd voor doodschieten Breonna Taylor

In de zaak van de doodgeschoten Breonna Taylor wordt slechts één agent aangeklaagd. Geen enkele agent wordt vervolgd voor moord of het doodschieten van Breonna. De jury wil de witte politieagent die is aangeklaagd, Brett Hankison, vervolgen voor wanton endangerment, oftewel het op roekeloze wijze in gevaar brengen van mensenlevens, meldt onder ander Daily Mail. De andere twee agenten die bij de inval betrokken waren, zijn niet in staat van beschuldiging gesteld.

13 maart

De politie schoot Breonna zes maanden geleden dood in haar huis in Louisville, Kentucky in de nacht van 13 maart. De agenten kwamen zonder aankondiging de woning van Breonna binnen, in het kader van een huiszoeking naar verdovende middelen. Breonna's vriend dacht dat het om inbrekers ging en opende het vuur uit zelfverdediging. Hankinson schoot vervolgens terug, zo'n tien keer in het wilde weg, waarbij hij Breonna zes keer raakte. Er werden geen verdovende middelen gevonden in de woning.

black lives matter

De dood van Breonna is een van de redenen voor de Black Lives Matter-protesten wereldwijd. Veel mensen, waaronder een groot aantal wereldberoemde sterren, riepen op tot vervolging van Hankison en de andere twee agenten. Tot grote woede van velen was de zaak al maanden bezig zonder dat de betrokken agenten vervolgd werden. Veel mensen vinden dat alle drie de agenten moeten worden vervolgd.

woedende reacties

De reacties op de vervolging van Hankison zijn woedend. Omdat geen enkele agent verantwoordelijk wordt gehouden voor Breonna's dood, wordt gesproken van een schande. "Geen gerechtigheid voor deze jonge vrouw", reageert een geschokte lezer op een van de berichten over de vervolging van Hankison. "Dit is een absoluut onbegrijpelijk. Hij moet boeten voor zijn misdaad!", meent een ander.

"Beschuldig hem van haar dood, niet de andere vage rotzooi. Het Amerikaanse rechtssysteem is een puinhoop."

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie