Up 2 Date

R. Kelly kan borgsom niet betalen en blijft vastzitten in de gevangenis

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly kan borgsom niet betalen en blijft vastzitten in de gevangenis

R. Kelly moet maandag opnieuw voor de rechter verschijnen om te bepleiten dat hij onschuldig is aan seksueel misbruik of om schuld te bekennen. De borgsom is ingesteld op één miljoen dollar, maar in de tussentijd blijft de zanger van hits zoals I Believe I Can Fly en Fiësta gewoon vastzitten. Volgens zijn advocaat Steve Greenberg heeft Kelly het geld niet op zijn bank staan of in een schoenendoos zitten. Wel gaat de advocaat ervan uit dat de zanger het geld alsnog bij elkaar krijgt, tijdens of na het weekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier slachtoffers

R. Kelly meldde zich vrijdag bij de politie in Chicago, nadat er een arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd. Hij wordt beschuldigd van tien aanklachten van seksueel misbruik. Het zou gaan om vier slachtoffers, waarvan minstens drie dames tussen de 13 en 17 jaar oud zijn. De incidenten zouden tussen 1998 en 2010 hebben plaatsgevonden. R. Kelly claimt echter nog steeds onschuldig te zijn. De 52-jarige zanger denkt dat de vrouwen liegen. Als R. Kelly in deze zaak schuldig wordt bevonden, kan hij drie tot zeven jaar celstraf krijgen.

Sperma en sekstape

Volgens de advocaat van R. Kelly is er geen bewijs voor misbruik, maar de aanklager zegt over DNA-materiaal te beschikken. Op het shirt van de kapster van de zanger zou sperma aangetroffen zijn. Ook is er een video in handen van de aanklagers waarin Kelly seks heeft met een veertienjarig meisje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie