Up 2 Date

VIDEO: Abdelkarim El-Fassi stapt uit De Bubbel: ''Gemeenschappen drijven steeds verder uit elkaar''

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Abdelkarim El-Fassi stapt uit De Bubbel: ''Gemeenschappen drijven steeds verder uit elkaar''

Regisseur Abdelkarim El-Fassi gaat in de webserie 'Blanco' van De Correspondent op zoek naar de zorgen van Nederlanders op dit moment. Abdelkarim groeide op in Zeeland en woont op dit moment in Rotterdam. In de eerste aflevering stapt hij uit zijn Rotterdamse bubbel om erachter te komen waar de zorgen over de huidige samenleving vandaan komen.

''Ik sta met één been in de witteyuppenbubbel en met één been in de multiculturele samenleving.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ongelimiteerd

Abdelkarim gaat in gesprek met de Rotterdamse Thijs, die redelijk rechts stemt. Hij is zelf homo en merkt in zijn omgeving dat andere homoseksuelen ook sneller rechts stemmen, omdat ze vaak bang zijn voor een homofobe islam. Ook maakt hij zich zorgen over de immigratie op dit moment.

''Als het ongecontroleerde, ongelimiteerde immigratie is, dan gaat dat ergens mis.''

Shisha

In een shishalounge gaan Abdelkarim en zijn multiculturele vrienden in gesprek over het Nieuwe Nederland en de bijkomende angsten van veel Nederlanders. Veel mensen zien hun opvattingen steeds meer bevestigd worden, ook dankzij de media. En daarom lijkt het onderscheid tussen verschillende gemeenschappen alleen maar groter te worden.

''Gemeenschappen drijven steeds verder uit elkaar. We versterken onze eigen opvattingen eerder, dan dat we tot nieuwe inzichten komen.''

Vriendjes

Abdelkarim spreekt in Zeeland met zijn 7-jarige neefje Hamza. Zijn beste vriendje is Djayce. De twee jongens weten weinig over politiek, maar er is één naam die ze wel kennen: Geert Wilders. Ze zijn bang dat hij aan de macht komt, want dat zal hun vriendschap in gevaar brengen.

''Hij wil minder, minder Marokkanen. Dat is slecht, want dan raak je al je vrienden kwijt. En dat vindt de ander niet leuk.''

Ster advertentie
Ster advertentie