Up 2 Date

Vrees voor aanslagen door IS rond vliegveld Kabul

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vrees voor aanslagen door IS rond vliegveld Kabul

De Verenigde Staten vreest voor aanslagen van de terroristische groepering IS. Het Amerikaanse leger is daarom bezig om alternatieve routes naar het vliegveld van Kabul op te zetten. Dit vertellen bronnen binnen het Pentagon aan de Amerikaanse media.

Gedrang

Zaterdag riepen de VS en Duitsland hun burgers op om niet zelf naar het vliegveld in Kabul te komen vanwege veiligheidsredenen. Het Britse ministerie van Defensie heeft vandaag bekendgemaakt dat er zeven Afghaanse burgers om het leven kwamen door het gedrang op de luchthaven. De paniek op het vliegveld neemt extra toe als de Taliban met schoten in de lucht mensen proberen te verdrijven.

Aanslagen IS

Niet alleen op de luchthaven, maar ook op de weg er naartoe is het gevaarlijk volgens de VS. Hoewel er geen concreet dreigement is geuit, heeft een functionaris van de Amerikaanse regering tegen CNN gezegd dat er een grote mogelijkheid is dat IS aanslagen wil uitvoeren.

Evacuatievliegtuig

Op het vliegveld van Kabul is het nog steeds druk. Naar schatting zouden er nog duizenden mensen hopen op een plek in een evacuatievliegtuig. Volgens een correspondent van het Britse Sky News zijn er zaterdag opnieuw mensen omgekomen omdat ze zijn overlopen of verdrukt op het vliegveld.

Schiphol

In Nederland is er zondagochtend een vlucht aangekomen met zo'n 160 passagiers uit Afghanistan. Nederland evacueert niet alleen Nederlanders uit Afghanistan, maar ook Afghanen die voor Nederland hebben gewerkt en ernstig gevaar lopen in het land nu de Taliban aan de macht zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie