Up 2 Date

OM verdenkt twee vrouwen van onderdompelen 1-jarig kind in kokend water

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM verdenkt twee vrouwen van onderdompelen 1-jarig kind in kokend water

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt twee vrouwen van mishandeling van een 1-jarig meisje. De twee zouden op 1 februari in een woning in Rotterdam het kind met haar onderarmen in kokend water hebben ondergedompeld. Daarbij liep ze tweede- en derdegraadsbrandwonden op, zo meldt NU.nl.

Werd al langer mishandeld

Het meisje werd al langer zwaar mishandeld. Zo werd ze geslagen, werden haar handen op haar rug gebonden en kreeg ze te weinig eten en drinken. Dat constateerde een arts in de nacht van 1 op 2 februari toen het meisje naar een ziekenhuis in Rotterdam-Zuid werd gebracht.

Een van de twee vrouwen die door het OM worden verdacht van zware mishandeling is de moeder van het meisje. Zij werd eerder al voorlopig vrijgelaten en wees de andere verdachte, de 51-jarige Line W., aan als de schuldige. De rechters bepaalden gisteren tijdens een pro-formazitting dat W. drie maanden langer vast moet blijven zitten.

Verdachte claimt onschuldig te zijn

Tijdens de zitting ontkende W. de beschuldigingen en claimde ze dat de schuldige momenteel vrij rondloopt. Ook haar advocaat zegt dat drie getuigen al hebben verklaard dat de moeder van het meisje verzuimde voor haar kind te zorgen. W. zou hen alleen onderdak hebben geboden.

De rechters bepaalden dat de zevenjarige zoon van W. niet hoefde te getuigen in de zaak. Wel worden de twee andere getuigen en een jeugdarts gehoord in de zaak. Ten slotte moet ook duidelijk worden wie het ziekenhuis belde over de brandwonden van het meisje.

Ster advertentie
Ster advertentie