FunX Utrecht

Buurtbewoner Ghislaine over schietincident Utrecht: "Het is nog steeds heel erg stressvol"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Buurtbewoner Ghislaine over schietincident Utrecht: "Het is nog steeds heel erg stressvol"

"Er was uit het niets heel veel politie bij mij in de buurt en in de straat." Dat vertelt FunX-luisteraar Ghislaine, die in de buurt woont van het 24 Oktoberplein in Utrecht waar vanmorgen een schietincident plaatsvond. Vanuit haar raam heeft ze zicht op de tramhalte. In Jouw Stad vertelt ze hoe stressvol de situatie momenteel is:

"Alles is afgezet, niemand mag er nog doorheen. Mijn broertje heeft meerdere keren gevraagd of hij naar huis mocht, maar dat mocht niet."

straat afgezet

Ghislaine vertelt dat ze in haar eentje binnen zat toen het schietincident plaatsvond. Haar moeder en broertje waren echter buiten. Ze wilden meteen terug naar huis komen, maar de straat was inmiddels afgezet en niemand mocht er nog in. Haar moeder mocht uiteindelijk onder begeleiding haar huis in, maar haar broertje zit momenteel bij een kennis.

hectisch

Ook FunX-luisteraar Laila zit in de buurt van 24 Oktoberplein. Vanuit haar hotel heeft ze zicht op de tram. Ze vertelt dat ze vanmorgen een politieauto op een grasveld zag parkeren. Na vijf minuten kwamen er meer wagens bij, waaronder ook een calamiteitenvoertuig. Het hotel is inmiddels afgesloten en niemand mag er nog in of uit, alleen op eigen risico.

"Het is heel hectisch en je voelt je er niet veiliger door."

drie doden

Vanmorgen zijn er in Utrecht op klaarlichte dag meerdere mensen neergeschoten in een Utrechtse tram. Inmiddels is bekendgemaakt dat daarbij drie doden en negen gewonden zijn gevallen. De dader is vermoedelijk de 37-jarige Gökman T.

Ster advertentie
Ster advertentie