STER Advertentie
STER Advertentie

11-jarige jongen zamelt geld in voor ondergoed voor Utrechtse daklozen

11-jarige jongen zamelt geld in voor ondergoed voor Utrechtse daklozen
NOS Jeugdjournaal

Donderdag 27 december 2018 - 16:07 uur

De 11-jarige Tijs heeft tijdens kerst een goede daad verricht. Hij heeft 3000 euro ingezameld, om zo daklozen in Utrecht aan nieuwe sokken en onderbroeken te helpen. Zijn vader werkt bij De Tussenvoorziening, een stichting die zich inzet voor de ruim 160 daklozen in de stad. Er wordt in de winter vaak kleding uitgedeeld zoals truien, maar sokken en ondergoed komt vaak nog tekort. Tijs kwam daarom met de actie 'Doe goed, geef ondergoed'. 

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

geld inzamelen

Samen met zijn klasgenootjes heeft Tijs geld en lege flessen ingezameld. Hij had een eigen website waar mensen konden doneren, maar ook is hij langs de deuren gegaan met collectebussen. Inmiddels is er voor 2100 euro aan sokken en ondergoed geregeld, dat hij zelf is gaan uitdelen op verschillende plekken in de stad. De rest van het geld wil hij geven aan kinderen van arme gezinnen. "Ik hoop dat meer mensen gaan omkijken naar andere mensen", aldus Tijs.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.utrecht.40268-11-jarige-jongen-zamelt-geld-in-voor-ondergoed-voor-utrechtse-daklozen"}