FunX Utrecht

Lesbische Sarah: "Ouders accepteren het niet door grote rol van Turkse gemeenschap"

  1. Newschevron right
  2. Lesbische Sarah: "Ouders accepteren het niet door grote rol van Turkse gemeenschap"

Sarah valt op vrouwen, maar haar ouders accepteren dit niet. Religie heeft hier niks mee te maken. De rol van de Turkse gemeenschap wel.

"Als je ouders hebt die leven met de Turkse gemeenschap, samen naar de moskee gaan, samen naar Turkse feestjes gaan etc, dan heeft die gemeenschap een soort van bovenrol. Die kan je niet iets laten zien wat anders is, want dan pakken ze je hard aan, ze lachen je uit en sluiten je buiten."

Kwalijke zaak

De moeder van Sarah is door de coming out ook heel veel vrienden kwijtgeraakt. Dat vertelde de lesbienne aan reporter Laila. Ze praat over alles met haar ouders, behalve haar geaardheid. Haar moeder vindt het moeilijk om er mee om te gaan. "Als ik haar op zoek, laat ze indirect wel voelen wat ik heb achtergelaten." Toch neemt Sarah het 'de gemeenschap' meer kwalijk dan haar moeder.

Huilen

Sarah woont nu in de buurt van haar universiteit en kiest de mensen met wie ze omgaat bewust uit. "Ik kies mensen uit die erachter staan, vrouwen met of zonder hoofddoek." Daarnaast put de jonge vrouw kracht uit de dialogen die ze geeft over haar geaardheid. Met de twee belangrijkste personen uit haar leven, kan ze dat dialoog helaas niet aangaan. "Zij gaan echt huilen en ik ga waarschijnlijk harder huilen."

Eén keer in de twee weken bezoekt Sarah haar ouders.

"Ik praat dan niet over mijn geaardheid, omdat ik mijn moeder geen kutdag wil bezorgen. Met mijn vader hebben ik het over politiek, Turkije, Nederland, schoolveranderingen, maar niet over mij."

Om haar privacy te beschermen maakt Sarah gebruik van een schuilnaam.

Ster advertentie
Ster advertentie