FunX Utrecht

'Mario Kart'-achtige kartbaan opent binnenkort in Utrecht

foto: Jon Chica (Shutterstock)
  1. Newschevron right
  2. 'Mario Kart'-achtige kartbaan opent binnenkort in Utrecht

Ben jij ook zo'n fan van Mario Kart en heb je altijd al eens in de huid willen kruipen van personages als Super Mario, Luigi, Toad of Yoshi? Dan kan je die droom binnenkort misschien wel werkelijkheid laten worden in Utrecht!

Driften en obstakels

Het Utrechtse bedrijf The Team Building komt namelijk met een kartbaan die heel veel doet denken aan Mario Kart. Die naam gebruiken mag echter niet vanwege de rechten die Nintendo daarvoor bezit. Het concept gaat daarom House of Karts heten. Er wordt gebruik gemaakt van kleinere en elektrisch aangedreven karts om makkelijk door bochten te kunnen driften. Het gaat vooral om behendigheid en minder om snel racen.

Ook krijg je als karter te maken met allerlei obstakels en kan je ervoor zorgen dat je kart bijvoorbeeld sneller gaat door over bepaalde markeringen op de baan te rijden. Daarnaast kan je je tegenstanders op allerlei manieren beïnvloeden. Tijdens het spel krijg je ook te maken met allerlei rook-, licht- en geluidseffecten.

September

Heb je nu zin gekregen om het tegen je vrienden op te nemen? Dan moet je nog even geduld hebben. Zo staat de opening gepland voor september.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie