FunX Utrecht

Man doet aangifte van gestolen auto, wordt aangehouden na vondst harddrugs in voertuig

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man doet aangifte van gestolen auto, wordt aangehouden na vondst harddrugs in voertuig

Een man die afgelopen zondag het slachtoffer werd van een gewelddadige autodiefstal heeft zichzelf in moeilijkheden gebracht nadat hij aangifte deed van de gestolen auto. Toen de politie de auto vond, troffen ze een grote hoeveelheid cocaïne aan in het voertuig.

Gewelddadige autodiefstal

De politie kreeg rond 20.35 uur een melding van een gewelddadige autodiefstal op de Rooseveltlaan in Utrecht. De eigenaar van de auto raakte gewond nadat de verdachte hem sloeg met een slagwapen. Meerdere politie-eenheden kwamen af op de melding en na een uitgebreid onderzoek in de omgeving troffen ze de auto aan op de Griffioenlaan. Kort daarna werd een man aangehouden die voldeed aan het signalement van de man die de eigenaar van de auto had belaagd.

Auto én drugs kwijt

Toen de agenten de auto doorzochten, ontdekten ze dat de eigenaar niet alleen zijn auto kwijt was, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs. De man bleek tussen de 300 en 500 gram verpakte cocaïne in zijn bezit te hebben. Het 'slachtoffer' werd direct aangehouden voor het bezit en handel in verdovende middelen. In zijn woning trof de politie nog meer cocaïne en contant geld aan.

Zowel de eigenaar van de auto als de belager zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Ster advertentie
Ster advertentie