FunX Utrecht

Jongen (14) mishandeld en achtervolgd vanaf Utrecht Centraal tot aan Breukelen

foto: ter illustratie - ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongen (14) mishandeld en achtervolgd vanaf Utrecht Centraal tot aan Breukelen

Een jongen van 14 jaar oud is zomaar mishandeld en achtervolgd door twee andere minderjarige jongens. Het slachtoffer is onder meer geschopt en geslagen op het station in Utrecht. De belagers hebben hem nog achtervolgd tot en met het station in Breukelen en zijn hier doorgegaan met de mishandelingen. De politie heeft de beelden gedeeld via Instagram.

Mishandeling Utrecht Centraal

De politie heeft recentelijk beelden van het incident vrijgegeven in de hoop dat iemand de belagers herkent en dit bij hen meldt. Op de beelden is te zien hoe het slachtoffer uit het niets wordt aangevallen. De 14-jarige jongen zit nietsvermoedend op een bankje op het station in Utrecht te wachten op de trein. Een van de belagers komt van achteren aanlopen en trekt zomaar aan de visserspet die de jongen draagt. Vervolgens komt de tweede belager aanrennen, springt op het bankje en valt het slachtoffer direct aan. Op de beelden is duidelijk te zien hoe ze de jongen meermaals slaan en schoppen, terwijl hij zich probeert te verweren. Het slachtoffer besluit de benen te nemen en stapt snel in de trein met de daders op zijn hielen. Wanneer de jongen uitstapt in Breukelen denkt hij veilig te zijn, maar dat blijkt tevergeefs. De minderjarige jongens weten van geen ophouden en zetten de mishandeling voort.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Minderjarige jongens

Wat opvalt aan een van de daders is dat zijn hand in het gips zat op de dag van de mishandelingen. De politie heeft de gezichten van de daders in de video geblurd, omdat de jongens minderjarig zijn. Dit wekt frustratie op bij veel mensen. Zo reageert iemand onder de video: "Meerderjarige daden, meerderjarige behandeling. Weg met die flut blur. (Het is de) omgekeerde wereld hier. (Ze) vallen iemand aan zonder reden, zonder aanleiding en de schuldigen worden beschermd." Een andere reactie luidt: "(Het) lijkt alsof ik een van hen herken, maar ja. (Ik) kan weinig zeggen met die blur."

Meerdere mensen laten ook in een reactie weten dat ze het tijd vinden voor een wetswijziging. Iemand zegt: "Ik zie hier al meerdere reacties over de blur. Die wet moet maar eens wijzigen. Minderjarig of niet, geen blur, maar laat ze zien! Schoften!" Een ander vindt dat de daders de consequenties van hun acties moeten aanvaarden en als dat kan door hun gezichten in beeld te brengen, dan moet de wet snel veranderd worden.

Stop geweld

Je hoort het steeds vaker in het nieuws: gewelddadige incidenten, mishandeling en wapenbezit onder jongeren. Dat geweld nooit de oplossing is, hoeven we je niet te vertellen. Maar wat is dan wél de oplossing? En waar komt dat onveilige gevoel en de drang om wapens te dragen vandaan? Lees hier alle verhalen over wapenbezit en zinloos geweld.

Ster advertentie
Ster advertentie